MoreSense Server € 99,00

Meetgegevens van één of meer MoreSense sensoren kunnen worden opgeslagen op de MoreSense server. De opgeslagen gegevens kunnen inzichtelijk gemaakt worden via "Grafana", een web-based applicatie die draait op de MoreSense server. De server is voor geïnstalleerd met de Linux variant Armbian, Mosquitto MQTT broker, Node-Red, InfluxDb en Grafana. Alle software is geheel gratis te gebruiken.  Ook is alle software zo geïnstalleerd dat u zelf niets hoeft in te stellen. De server is "out-of-the-box" te gebruiken. De te koppelen sensoren dienen wel ingesteld te worden en op het WiFi netwerk aangesloten te zijn. Standaard kunnen er 5 sensoren op de server worden aangesloten. Indien gewenst kunt u dit aantal later zelf nog uitbreiden. 

De server maakt verbinding met uw LAN (Local Area Network) d.m.v. een RJ45 netwerkkabel. Deze kunt u eenvoudig aansluiten op uw router. De MoreSense server beschikt echter ook over een WiFi module voor het geval een kabelverbinding niet mogelijk is. Voor de eerste ingebruikname is overigens wel altijd een kabelverbinding nodig.

De koppeling van MoreSense sensoren naar de MoreSense server is slechts een kwestie van het invullen van enkele variabelen in de setup pagina van de MoreSense sensor. Dit wordt uitvoerig beschreven in de handleiding. De enige informatie die u zelf dient te verschaffen is het IP nummer van de MoreSense server. Deze informatie is te vinden in de DHCP client Dlijst van uw router.De server is uitgerust met een 16GB micro SD kaart. De opslagruimte is genoeg voor enkele jaren dataopslag van een sensor. Uiteraard neemt de tijd af naarmate u meerdere sensoren aansluit en/of kortere intervallen voor de MQTT server instelt.

De indeling van de diverse grafieken en klokjes is eventueel vrij instelbaar. Ook kunt u zelf eventueel nieuwe dashboards aanmaken.